Dette finner du i Utstillergata!

Dette finner du i Utstillergata!

05 July 2018, 05:30

Det er tidlig torsdagsmorgen og campen begynner å våkne til liv. Duften av frokost fyller hele plassen og de første sprekingene er på vei til Zumba. I Utstillergata står utstillerne klare til å ta imot årets festivalgjester og de byr på litt av hvert. Vi har snakket med noen av dem.

 

Agder Sjømat ligger som siste bod i Utstillergata, og Reidar smiler bredt og svarer et rungende «JA!» når vi spør om rekene hans er ferske. Vi spør hva han selger mest av og han forteller gladelig:
«Det går mest i ferske reker, breiflabb, og makrell – i tillegg er fiskekakene av steinbit knallgode. Det er også mange som er innom siste festivaldag kjøper med seg fersk fisk hjem!», han legger til: «Torskeloins er definitivt bestselgeren – denne får du ikke kjøpt i butikk, stykkene er kun av ryggen på skreien og det er ikke ofte man får tak i.» 

 

Lengre ned i gata står Snacks AS som selger deilig spekemat! Pølser og salami av alle slag ligger stablet i fine pyramider og vi kjenner allerede at vi har lyst på en smakebit. De har hatt stand på Seljord 3 år på rad og liker festivalen og menneskene veldig godt. Når vi spør hva de ville anbefalt av kjøtt er det ingen tvil «Spekekjøttet!» svarer alle tre i kor, og legger til «Spekekjøttet er ekstra godt nå – det salte kjøttet med noe godt glasset er perfekt i varmen». 

 

«Hei hei», hører vi på ren kristiansanddialekt. Vi snur oss og der er boden til Potetbaker’n – alltid en slager på festival! Vi blir sultne med en gang og spør henne hvilken potet vi skal kjøpe til middag senere, «Bakt potet spesial, selvfølgelig», sier hun og fortsetter «Den har mer av alt det gode!»

 

Vi tusler videre og nederst i gata finner vi USA parts / stars and Stripes. Vakre dansekjoler svinger i vinden og Dickies-snekkerbuksene henger på rekke og rad. Når vi spør hvor mange år de har vært på Seljordfestivalen er det vanskelig å telle på fingrene – de er omtrent fast inventar i Utstillergata, både her på Seljordfestivalen og på Countryfestivalen Seljord. Vi lurer på hvorfor de kommer tilbake år etter år og to store smil svarer: «Alt fra den vakre naturen og de flotte folkene her – ja, flere har faktisk blitt venner av oss gjennom årene. Det er så koselige å se de samme fornøyde kundene, og selvfølgelig å se igjen resten av utstillerne.» 

seljordfestivalen_americanseljordfestivalen_agder_sjomat seljordfestivalen_potetbakern

 

Ustillergata byr på mye godt og spennende – i tillegg selges det el-sigarettprodukter, smykker, dansesko og mye mye mer så hvis du ikke har vært innom Utstillergata enda anbefaler vi definitivt å ta turen! :)

Våre samarbeidspartnere