Vazelina Bilopphøggers

Vazelina Bilopphøggers

Vazelina Bilopphøggers startet opp i romjula 1979 hjemme i bryggerhuset til Arnulf Paulsen. Etter å ha deltatt på landsfinalen i ROcke-NM i 1980 kom singelplata “Gi meg fri i kveld” og “Bilopphøggerboogie”. Begge melodiene gikk rett til topps på Norsktoppen. Dette resulterte i suksessalbumet “24 timers service”. Kombinert med flere plateutgivelser ble Vazelina Bilopphøggers et meget etterspurt showinnslag på arrangementer over hele landet. 

Daværende teatersjef Svein Erik Brodal på Det Norske Teater tok kontakt med gruppa med spørsmål om de kunne tenke seg å medvirke i “Trost i taklampa” av Alf Prøysen i 1984. Dette ble en gedigen suksess, noe som førte til interesse hos noen av Norges fremste underholdningsprodusenter. Vazelina ble innlemmet i stallen til Jørg Fr. Ellertsens sammen med blant andre Øystein Sunde og Dizzie Tunes. I 1985 gikk sommershowet “Lufta er for alle” i Tønsberg, hvor Hege Schøyen og Øystein Sunde var gjesteartister. Showet endte opp på CHat Noir, der det gikk en hel sesong. Totalt spilte Hege, Øystein og Vazelina over 300 forestillinger, en av de største show-suksessene gjennom tidene. 

Kombinert med opptreden på Chat Noir, ble albumet “Gå for gull” spilt inn. Dette ble etterfulgt av den til da mest omfattende turneen som var gjennomført i landet. Med ferdig rigget scene og garderobe på to semitrailere gjennomførte gruppen 26 konserter på 10 dager fra Stavanger i sør til Trondheim i nord. Flere plater, turneer og shows fulgte i årene som kom, med flere kjente navn som gjesteartister. 

Vinteren -97 startet planleggingen av showet “Kællt i Tælt” på Kapp. Dette var det første showet Vazelina skulle sette opp og produsere selv. Showet ble sommerens største showsuksess, på fire uker kom det 16 000 besøkende til Kapp på Østre Toten. Året etter kom showet “For Fulle Seil”, og nok en gang var suksessen en faktor. 25 000 publikummere tok turen i løpet av seks uker, og Vazelina satte norsk rekord i antall solgte billetter på et sommershow noen gang!

Sommeren 2000 var Vazelina i gang med et jubileumsshow som fikk navnet “Hei Sveis!”. Dette markerte Vazelinas 20 års-jubileum. Dette showet ble og en enestående suksess, etterfulgt av egen Hjulkalender på TV2 i desember med over 800 000 seere – den største oppslutningen en serie hadde hatt i løpet av kanalens 10 år! Nytt album, video og DVD ble produsert i anledning serien og platen mottok gull for over 25 000 solgte eksemplarer. ”Hjulkalender” er sendt i reprise 2 ganger, begge med større oppslutning enn da den ble sendt første gang.  

Gruppen har hatt noen travle år uten stopp, Vazelina har medvirket i et utall tv- og radioprogram fra starten i 1980. I 2015 lagde NRK et portrett med tittelen ”Vazelinas elleville verden”. Programmet er så langt vist 3 ganger, noe som igjen forteller alt om posisjonen gruppen innehar etter over 37 år. 

Eldar Vågan har vært å se i serien ”Hver gang vi møtes” på TV2, noe han har gjennomført med bravour og til strålende kritikker. 

Vazelina Bilopphøggers er en av meget få, om noen, norske artister som har drevet kontinuerlig siden starten. Så langt har bandets originale album solgt godt over 1 million album. Med alle «samle-album” og reklameprodukter – mer en 3 millioner…(!) Det er mange spennende planer, både konserter, forestillinger og tv, så bandet vil være med på å sette sitt preg på det musikalske landskapet også i årene som kommer.

Medlemmer

Vazelina Bilopphøggers er:  

Kjetil Foseid  

Jan Einar Johnsen  

Eldar Vågan  

Arnulf Paulsen  

I tillegg har de med seg Terje Methi, Tor Welo og Even Finsrud på scenen.  

Billetter

Våre samarbeidspartnere