Stein Ingebrigtsen og Dag Spantell

Stein Ingebrigtsen og Dag Spantell

Stein Ingebrigtsen og Dag Spantell har gjort mange gode samarbeid opp gjennom årene. Nå farter de landet rundt sammen og tar folket med på en musikalsk reise i minnenes tegn. Til sommeren tar de turen til Seljordfestivalen!

Stein Ingebrigtsen

Stein Ingebrigtsen debuterte på det norske platemarkedet i 1968 med storslageren ”Langt hår”. På starten av 1970-tallet var han vokalist for Oslo-orkesteret Howards sammen med Inger Lise Rypdal, samtidig som de startet store suksess-plateserien ”Treff”, som Dag Spantell senere også ble en del av. Plateserien solgte eventyrlig og holdt det gående til utgangen av 1978, med totalt 21 norskproduserte album.

Ingebrigtsens neste steg var å arbeide som «labelmanager» og produsent for plateselskapet Disco AS, og etter hvert accompagnerte han med sitt eget orkester ”Stein Ingebrigtsen Band – Wenche Myhre” på turné- og showoppsetninger i Norge og Sverige. 

I 2001 ble samlealbumet ”Edelstein” – de 20 beste utgitt. Etter dette var ikke Stein særlig aktiv på platemarkedet, frem til han i 2012 ga ut sitt første hele nye album ”Livet”. I 2015/16 var han sterkt engasjert i showoppsetningen ”Landevei” i samarbeid med Dag Spantell og Jenny Jensen, hvor repertoaret omfatter de tre artistenes største slagere. Senere i 2016 ga han ut et nytt album ”Før og Nå” i forbindelse med 40-årsjubileumet av sitt samarbeid med Dag Spantell og låten ”Hjertet til en spellemann”.

Når det kommer til livet som pensjonist hindrer ikke det Stein i at humøret og formen er på topp, noe som kommer godt med i oppdragene denne allsidige artisten påtar seg.

Dag Spantell

NRK har bevart et TV-opptak der vi ser den 18-årige Dag Spantell og Happie framføre debutsinglen Flowergirl. Dette var starten på en storartet karriere i Norge og Sverige!

Fra 1970 sang Dag i legendariske Kjell Karlsens Orkester, som var nærmest husorkester for kongefamilien og Dag var det naturlige midtpunkt. Det skjedde mye spennende de neste årene, hvorav utgivelsen av Spantells låt ”En helt alminnelig sang om sommer” gikk til topps på Norsktoppen. Spantell ga også ut to LPer gjennom plateselskapet Talent, hvor musikkreisen fortsatte. Dag medvirket på 9 LPer i Talents populære Treff-serie, og i 1978 deltok han på den siste Treff-turneen Star Explosion sammen med blant annet Stein Ingebrigtsen.

Ved siden av musikkarrieren var han også daglig leder for restaurantene Tre Små Griser i Tønsberg og Risør. Sammen med medeierne (Jahn Teigen, Helge Hammelow Berg og Lage Fosheim) ga han i 1991 ut singelen ”Pappa jag vill ha en italienare” under navnet Tre Små Griser. I nyere tid har han tatt på seg eventjobber og drevet med eventproduksjon, som da han sang hitlåta “Kjendis-party” sammen med hiphopduen Jaa9 og OnklP under Øyafestivalen i 2004.

Dag Spantell er en fremragende vokalist, med ”Ave Maria” og ”Du er som sendt fra Himmelen” som paradenumre. I tillegg fremføres klassiske poplåter og mer soulpregede låter med naturlig bravour!

Billetter

Les mer om artisten her

Våre samarbeidspartnere