Rune Rudberg Band

Rune Rudberg Band

Opplev Norges beste entertainer på Seljordfestivalen 2019!

Etter det store gjennombruddet med Ut mot havet i 1988 og nærmere 200 000 solgte plater, ble Rune det store popidolet i Norge. Og med oppfølgingsalbumet ”Vinger over Europa” fortsatte suksessen. Det var først med det vanskelige tredjealbumet ”Lysene fra land” at popidol-perioden var over, og en normalisert hverdag var begynt. Rune skiftet da gear fullstendig og ble fulltidsmedlem i dansebandet Scandinavia. 

Men Rune var ikke fornøyd med bare å spille i danseband. Han har alltid vært en stor fan av countrymusikk, og da Scandinavia ville holde på med sitt, sluttet Rune for å lage et countryalbum på norsk. Det ble albumet ”Tidevannsbølger”.

Rudberg er en fyr som ikke nødvendigvis repeterer seg selv, så da NRK ville ha med Rune i Melodi Grand Prix i 1996, svarte han ja takk, men nå med Scandinavia igjen.

Deretter fulgte to samleplater ”Landeplager” med alle hans hits og ”Halfway to paradise” med leftovers og albumlåter. Ny soloplate fulgte så: “Mot nye eventyr” og Rune fikk en hit igjen.  Denne gangen het den ”1001,1002,1003”.

I den senere tid har Rune virkelig gitt seg countryen i vold.  Med platene ”Gone Country”, ”Runaway” og ”Strong Enough” har han opplevd å få god kritikk (!) og en mengde godord.  Henning Eriksen har produsert alle disse platene – som har engelske tekster. Samme mann har også produsert de fleste sangene på ”Tro”, der Rune er tilbake med norske tekster. 

Det var tydelig at publikum ville ha dette. CD’en gikk til nr 1 på VG lista, og lå på denne lista i flere måneder i 2013. Den fikk gode kritikker og meldinger fra fansen om at dette var den beste CD’en til Rune noensinne.  Året 2013 ble avsluttet med Spellemannspris-nominasjon for ”Tro” og ny samleCD – “40 første hits”. November 2014 kom det live dvd/CD Live fra Sel. «LEVD LIV»  kom i juni 2015 og også dette gikk høyt på VG lista.

I 2016 ble Rune Rudberg invitert med på en produksjon av en rendyrket countryplate med coverlåter. Det ble ganske snart klart at dette skulle bli en Rune Rudberg plate og litt annerledes i stil enn de han gir ut med RUNE RUDBERG BAND. « Kindly keep it country» ble lansert i juni til gode kritikker og har også figurert på spillelistene til flere europeiske og australske country-radiostasjoner. 

I 2017 spiller RUNE RUDBERG BAND mer enn noensinne ,samtidig som de ble invitert til å være med i Melodi Grand Prix 2017 med sangen «Run Run Away».  I 2018 kom albumet «Minner» som igjen høstet gode kritikker og suksess. Og suksessen på konsertene fortsetter.

Du ser Rune Rudberg Band på scenen under Seljordfestivalen 2019!

Medlemmer

Rune Rudberg, gitar og vokal 

Geir Torgersen, tangenter 

Egil Brattås, gitar 

Geir Hilsen, trommer 

Tor Brasetvik, bass

Tore Blestrud , steelgitar

Billetter

Les mer om artisten her

Våre samarbeidspartnere