Martinez (SE)

Martinez (SE)

I 1976 dannet Kenneth Grannas, Ove Olsson, Ronny Seimersson og Arne Berglund bandet Triggs. Bak lukkede garasjeporter hjemme hos Kenneth sine foreldre på Alnön, like utenfor Sundsvall, begynte det hele. Og et repertoar av hovedsakelig instrumentale låter ble skapt. Bandet bestemte seg for å søke etter en sanger i en annonse i den lokale avisen “Alno blad”. Valget var mellom to jenter. Det ble Maribel Martinez, som senere skulle gi bandet sitt nåværende navn. Første opptreden var i Alnön, og honoraret var på 325 svenske kroner med moms!

I årene som fulgte vokste bandets renommé, og i 1980 var etterspørselen for bandet så stor at det ikke lenger hadde noe annet valg enn å begynne å spille på heltid. I den anledning endret gruppen navnet til Martinez. Og her begynte en suksessfull reise. Martinez ble noe av en trendsetter for moderne dansemusikk og mange nye nordlige band fulgte i deres spor. Repertoaret hadde et internasjonalt gjennomsnitt, og gjennom 80-tallet dukket Martinez opp på både radio og TV flere ganger.

Martinez første samlealbum ble spilt inn og utgitt våren 2008: “Collage”, av plateselskapet Biwa Records. I 2011 gjør Sandra Estberg sitt inntog i Martinez som ny vokalist, og to plater blir utgitt i perioden 2011-2014. “Front & Back” ble mottatt med strålende kritikker i Sverige og nabolandene i Norden. Bandet høster nominasjoner til Manifest-prisen og en gullmynt-nominasjon i 2013. Albumet “Sammen”, som blir Martinez syvende i rekken, kommer ut i 2014.

Nå er det svenske dansebandet klare for Seljordfestivalen 2017, og Seljordfestivalen er klare for dem. 

Medlemmer

Sandra Estberg

Danne Strandberg

Tommy Bengtsson

Jonas Nordqvist

BESTILL BILLETTER NÅ!

Les mer om artisten her

Våre samarbeidspartnere