Christer Sjögren og Vikingarna (SE)

Christer Sjögren og Vikingarna (SE)

Christer Sjögren og Vikingarna til Seljord igjen!

Det har blitt noe spesielt mellom Christer Sjögren og Seljord. Til sommeren er det 13 år siden han og Vikingarna holdt sin avskjedskonsert i Seljord. 6. juli 2017 var det første gangen siden 2005 at han stod på en scene i Norge med Vikingarna, også da i Seljord.

Det ble så vellykket at Sjögren har bestemt seg for å gjøre en av sine få opptredener med Vikingarna i 2018, selvsagt i Seljord. Det er både vi og publikummet vårt veldig glade for.

Sveriges kanskje mest populære danseband-vokalist, Christer Sjögren, avsluttet sin 26 år lange karriere som frontfigur i Vikingarna i 2004. Bandet som da bestod av Sjögren selv, Lasse Wellander, Johan Norgren, Lasse Westmann, Kenth Andersson og Erik Lihm, valgte å gå hvert til sitt. Siden den gang har Sjögren gitt ut flere plater som soloartist, spilt konserter, turnert, og blitt utnevnt til norsk ridder av Den Kongelige Norske Fortjenesteorden. Så selv om dagene i tidenes mest suksessrike danseband er over, lever med andre ord artisten Christer Sjögren i beste velgående!

Vikingarna - Nordens største danseband

Vikingarna var et svensk danseband som ble stiftet i 1958. Bandet ble opprettet av Jens Carlsson under navnet Jicco & The Vikings. I 1961 endret de navn til Vikings og i 1973 til Vikingarna. I 1974 kom bandet for første gang inn på Svensktoppen med sangen «På världens tak». Det store gjennombruddet på listen fikk de året etter med sangen «Du gav bara löften» og samme år mottok de sin første gullplate. I forbindelse med utgivelsen av albumet Kramgoa låtar i 1979 overtok Christer Sjögren som vokalist etter Stefan Borsch. I 2000 spilte Vikingarna inn sitt første av tre tyskspråklige album under navnet Vikinger og oppnådde en viss popularitet i Tyskland, Sveits og Østerrike. Vikingarna skulle vise seg å bli, ikke bare Sveriges, men Nordens største danseband.

Vikingarna valgte å gå hvert til sitt i 2004, og i tillegg til avskjedskonserten på Seljordfestivalen spilte de for 7000 publikummere i Arvika. På konserten opptrådte både Christer Sjögren og Stefan Borsch.

Bandet hadde da gitt ut over 40 album, solgt over 11 millioner eksemplarer og mottatt en rekke platetrofeer i både Sverige og Norge. Bandet mottok dessuten den svenske musikkprisen Grammis i 1988 og 1991.

Christer Sjögren og Vikingarna er klare for Seljordfestivalen 2018!

 

Billetter

Les mer om artisten her

Våre samarbeidspartnere