Bjørns Orkester

Bjørns Orkester

Møre og Romsdals store dansebandcowboyer, Bjørns Orkester, ble for andre gang tildelt Gullskoen-prisen som «Årets danseband» i 2016. På bakgrunn av publikums stemmer fikk da nok engang Fræna-orkesteret bevis for at de er svært godt etablert i eliten blant norske danseband, og de er også det eneste dansebandet fra Norges lange vestlandskyst som har fått med seg gullskoen hjem!

Populariteten skyldes ikke bare musikken, selv om den selvsagt er hovedsaken. Men her er også en gjeng joviale og omgjengelige musikere som er like populære blant publikum som blant musikerkollegaer over hele landet. Et ekstra bevis for dette fikk de altså i 2013 i form av både Gullsko som «Årets danseband» og fantastiske plasseringer på VG-lista Topp 40! At Gullsko-troféet igjen havnet i Bjørnenes klør kom dermed ikke som noen stor overraskelse.

Sjefen sjøl, Bjørn Kalvatsvik, er blant legendene med sine 46 år i bransjen! Resten av gjengen derimot er nærmest for ungfoler å regne. Men erfaring som dansebandmusikere har de i bøtter og kar likevel:  Mathias og Johnny Kalvatsvik har spilt i Bjørns Orkester siden rett etter konfirmasjonsalderen, mens fjerde- og yngstemann Jan Erik Bang Småge feiret sine første ti år i orkesteret i 2014.

«I kanonform» er orkesterets 11. album, utgitt sommeren 2017 og tatt imot som deres beste album så langt, intet mindre! Produsent Morten Nyhus sitter fortsatt trygt bak spakene (samme mann sitter bak stikkene i Ole Ivars!).

Festivaler, dansegallaer og «danser på lokalet» er forlengst med på å fylle kalenderen for 2019, og vi får gleden av å se dem på scenen i Seljord første uken i juli!

Billetter

Les mer om artisten her

Våre samarbeidspartnere