Ausekarane

Ausekarane

I januar 2007 gikk Ausekarane med Tor Endresen og Bjørn Jensen i øvingslokalet der de jobbet uavbrutt i et halvt år. Der tolket de Johannes Kleppevik sine sanger og fant det musikalske uttrykket som skulle vise seg å bli Ausekarane sitt fundament.

Sommeren 2007 debuterte de på Garveriet på Isdalstø og gjorde deretter konserter på Vestlandet med utekonsert på Marsteinen Fjordhotell som høydepunktet, der 1200 feststemte Kleppevik fans møtte opp og gjorde kvelden til en minnerik opplevelse.

De første årene var det Johannes Kleppevik sine låter Ausekarane gjorde egne versjoner av, men etter hvert så de mot andre Vestlandsartister og gjorde låter av blant annet Ivar Medaas og Salhuskvintetten. De siste platene har bandets egne låtskrivere Tor Endresen og Bjørn Jensen bidratt med selvskrevne låter forankret i den Vestlandske tradisjonen og kystkulturen.

Første utgivelse var DVD´en “Haraball i Naustet” i 2008, deretter kom CD´en “Fela liv i Marsteinparken” 2008 , “Spelar for livet” 2011, og “Farande Fant” 2013. Sistnevnte gikk rett inn på 1.plass på VG´s albumliste første uke i salg! Det ble 14 uker på lista med 3 førsteplasser. Noe karene selvsagt satt utrolig stor pris på, da plata har hovedvekt av selvskrevne låter.

På “Spelar for livet” var det en låt som skilte seg spesielt ut! Ausedansen har gått som en farsott på YouTube med nærmere 500.000 treff og har festet seg i folks bevissthet langt utover Vestlandet.

Deres sjette album kom ut i 2016, og til sommeren er bandet klare for å spille på Seljordfestivalen!

Billetter

Les mer om artisten her

Våre samarbeidspartnere